En liten påminnelse

Styrelsen vill påminna om att våra soprum är till för hushållssopor och ej grovsopor som t.ex. gamla tv apparater, diskbänkar och dylikt.

Detta vet du givetvis redan om, men påminn gärna dem du ser slarva. Vi hänvisar till Sörmossens Återvinningcentral. På Ale kommuns hemsida finns möjlighet att skaffa passerkort. Ansökningsformuläret för hushåll finns här.

ÅVC+SörmossenredSörmossens Återvinningcentral

Adress: Rördalsvägen, Bohus.
Telefon: 0303-33 01 70

Vägbeskrivning: Kör upp förbi Bohus centrum, uppför backen Källarliden. Kör över farthindret vid busshållplatsen vid Jennylund (Ale arena och ridhuset). Fortsätt rakt fram ca 600 m. Infart genom grindarna till höger om vägen.

6 Responses to En liten påminnelse
 1. Mattias Gustafsson

  Då jag hamnade i en diskussion angående detta för ett tag sen, valde jag att läsa igenom de stadgar och ordningsregler som finns här på hemsidan. Notera att sophanteringen nämns enbart i ordningsreglerna, och jag citerar en mening direkt därifrån:

  ”Övrigt avfall (grovsopor) så som vitvaror, radio- och tv-apparater, hushållsmaskiner, möbler skall transporteras i egen regi till Sörmossens sopstation i Bohus eller, i mån om plats, placeras i grovsoprum som finns på varje gård”

  Jag tolkar detta som att det är okej att placera grovsopor i grovsoprummen förutsatt att man inte blockerar framkomlighet för t.ex sopgubbarna fram till sopkärlen. Om detta är en gammal ordningsregel så förstår jag, men det kan vara bra att rätta till det här på hemsidan i sådant fall.

  /Mattias

  • Profilbild på

   Jimmy Wulff

   Tack för infon! Jag ska kolla med de andra om hur vi ska formulera just den regeln. Har själv inte funderat så mycket på den tidigare, men det är klart att man kan tolka den efter eget tycke. För att slippa hamna i diskussioner så är det nog bra om vi uppdaterar. Antingen genom att enbart hänvisa till Sörmossen, eller genom ge mer info om vad bortförsel av skrot kostar oss.

  • Profilbild på

   Jimmy Wulff

   Hej igen,
   Vi har nu uppdaterat ordningsreglerna kring soporna. Tack för att du uppmärksammade oss på detta!

 2. Egon

  Hej,

  Har en fundering på vad det är som kallas soprum. För mig är det rummet där uppsamlingen av sopor från inkasten i trapphusen är. Men det utrymme som ligger i anslutning, där det står ytterligare kärl, typ det vi har i cykelrummet på Byvägen 26A, vad är de kärlen till för? Inte kan de vara till för hushållssopor, eller? Det skulle ju sprida goa odörer i hela kåken.
  I dag används de till allt som får plats i dem och lite till men om det inte är avsikten så kanske man borde fundera på om de skall stå där överhuvudtaget.

  Med vänlig hälsning
  Egon

  • Profilbild på

   Jimmy Wulff

   Hej,

   Vi återkommer med svar inom kort!

  • Profilbild på

   Jimmy Wulff

   Vi är medvetna om problemet med grovsopor. Rummen du nämner har tidigare använts som grovsoprum. Vi vill att alla skall lämna sin grovsopor på Sörmossen istället. Vi ser att många ignorerar detta och lägger skräp överallt i våra byggnader. Vi hoppas på sikt kunna låsa våra utrymmen på ett sett som omöjliggör att skräp lämnas i källargångar och annat.

   /Styrelsen