Kompensation för strulande bredband

Följetongen om vårt bredband fortsätter:

I tidigare postning nedan så var vi lovade att vitala delar av vår utrustning skulle bytas ut under måndag och tisdag denna veckan. Tyvärr så drabbades man av sjukdom och tekniskt strul som man trodde sig ha en lösning på för att kunna göra bytet idag, men det tekniska strulet fortsätter och man har varit tvungna att flytta fram arbetet till början av nästa vecka (vecka 8).

Så mycket strul som det varit hittills så skall man kanske inte ha för stora förhoppningar eller hålla andan, men vi håller tummarna.

En liten tröst till dem av er som använder vårt bredband så kommer vi att bjuda på 2 månader fritt bredband.

Ha en riktigt fin alla hjärtans dag.

/Styrelsen

2 Responses to Kompensation för strulande bredband
 1. Fredrik NEptun

  Tjenare. jag undrar vad det är dom byter ut och varför?

  jag har aldrig haft strul med mitt internet över huvud taget. får vi bättre bandbredd nu?

  det är lite jobbigt för mig då jag har servrar igång som jag får hålla på o skicka nya ip till både idag och igår.

  Och som det är nu så är ju bandbredden under all kritik tyvärr men jag hoppas det fixar sig så fort som möjligt, sen undrar jag som sagt om det inte har med bandbredden o göra när kommer den uppdateras? går rykten om att vi skulle kunna få ännu snabbar nät nämligen, och om vi kan varför gör vi det inte?

  Mvh Fredrik Neptun

  • Profilbild på

   Jimmy Wulff

   Hejsan!

   Nätverket installerades för ca tio år sedan och diverse hård- och mjukvara var i behov av uppdatering. Detta ska nu vara på plats och vi kommer att ge mer information om vad som gjorts så snart vi fått detta material till oss från vår leverantör.

   Tyvärr så har detta arbete inte inneburit någon ändring i bandbredd. Utan vi har uppdaterat och förstärkt vårt befintliga nätverk. Att vi bytt IP-nummer för alla var nödvändigt och vi hoppas att du har överseende med detta. Vi har informerat så gott vi kunnat om det, och ett byte var tionde år får väl anses vara ganska glest.

   Föreningen delar bandbredd till Internet och målet är att kunna erbjuda varje abonnent 100Mbit/sek upp och ner. Hastigheten i verkligheten är dock sällan såpass hög och varierar efter hur belastningen i nätverket är. Senast igår såg vi testresultat från Bredbandskollen på 97/97Mbit, vilket känns smått otroligt men är ändå ett tecken på att vårt nätverk håller hög kapacitéten. Själv hade jag ca 50/50Mbit.

   Var ryktena om högre bandbredd kommer från vet jag inte. Men vi har inte diskuterat en höjning av denna i styrelsen.

   Om du misstänker att något är fel mellan din dator och resten av nätverket får du börja med att felsöka din egen utrustning, och sedan kontakta Alltele för extra support. Vår leverantör har ju haft personal på plats denna veckan, så har du tur kanske de kan hjälpa dig direkt. Ta kontakt med Leilf från styrelsen, han har bäst koll på statusen av detta projektet. Nummer till Alltele hittar du här, och till Leilf här.