Återvinningsstationen vid Alkalievägen 3

Då ljudet av glaskross upplevs som mycket störande av de närmast boende har styrelsen beslutat att ta bort kärlen för färgat- samt ofärgat glas på återvinningsstationen vid Alkalievägen 3. Vi hänvisar numera till vår andra återvinningsstation vid Klorvägen 4 alt. återvinningsstationen vid pendelparkeringen när det gäller glas.

Styrelsen vill också passa på att uppmana alla att endast slänga det som varje kärl är avsett för. Den kostnad som det blir för att sortera detta i efterhand får föreningen stå för. Läs på informationslappen på kärlen om vad som får slängas. Är du osäker så är det bättre att du slänger i molokerna för hushållavfall.

/Styrelsen

4 Responses to Återvinningsstationen vid Alkalievägen 3
 1. Thomas

  Är det inte vettigare att införa tider då det är OK att slänga glas där? Som det är nu undviker man att ö.h.t gå dit och återvinna vilket resulterar i en överfull station vid klorvägen. Och vissa väljer ju också som jag ser ibland att ställa glaset på backen vid alkalievägen vilket inte heller är att föredra..

  • Profilbild på Daniel Schätzling

   Daniel Schätzling

   Då vi inte kan programmera enskilda kärl så är det inte möjligt.
   Att vissa personer inte kan respektera beslutet att man inte längre kan slänga glas på återvinningsstationen vid Alkalievägen 3, med hänsyn till de närmast boende och då ställer glaset på backen är både tråkigt och omoget. Vi hoppas att detta bara är en övergångsfas och att dessa personer snart tar sitt förnuft till fånga.

 2. Thomas

  Hej Daniel, tack för respons. Jag håller med dig om uppförandet och tycker som du. Men jag ser ändå fortfarande problematiken att man inte kan slänga allt man behöver på samma plats. Investeringen som gjordes för att upprätta återvinningsstationen på Alkalievägen måste ha saknat någon form av riskanalys? Jag förstår att det inte går att programmera enskilt kärl men varför inte exkludera de kärlen som kan tänkas vara för glas från huvud Rfid-läsaren och ge dessa en egen läsare som är tidsinställd? Detta är väl varken särskilt svårt eller kostsamt? Och det resulterar i att vi återigen kan nyttja två återvinningsstationer fullt ut.

  • Profilbild på Daniel Schätzling

   Daniel Schätzling

   Det gjordes en riskanalys, dock så underskattades ljudet av glaskross. Av hänsyn till de medlemmar i föreningen som var tvungna att ha ljudet av glaskross så nära inpå så tror vi att de flesta klarar av att gå en separat runda till vår andra återvinningsstation. Att ha speciella tider löser inte problematiken med att det låter mycket när glas slängs.