Vår förening

Mäklare, nyinflyttade eller andra med behov av information finner en del att läsa här.

FAQ – Detta är en samling av frekvent stälda frågor med svar.

Stadgarna för Brf Solbacken (PDF).

Ordnings- och trivselregler som är till för alla boende i Brf Solbacken.

TV-kanallistan för vårt kabeltvnät (från september 2017).

Ladda hem årsredovisningen för 2021. Är du intresserad av föregående årsredovisning? Hör av dig så ordnar vi det. De finns även att ladda hem på ”Mitt Riksbyggen” under ”dokument”.

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal genom Folksam av tilläggsförsäkringen för boende i bostadsrätt, så du behöver bara ha hemförsäkring.

Har du pengar i reparationsfonden? Det beslutades för några år tillbaka att inte fylla på den inre underhållsfonden för respektive lägenhet, men om det finns arbete och pengar i fonden så fyller du i detta formulär (PDF) och skickar till EKC. Eftersom fonden är under avveckling, så behöver inte styrelsen skriva under blanketten.

Vill du hyra ut din bostad i andrahand för t.ex. studier på annan ort?  Då måste du först ta hem denna ansökan (PDF) och lämna in den ifylld till styrelsen som godkänner uthyrningen vid nästa styrelsemöte. Tänk på att det är du som ägare till lägenheten som ansvarar för eventuella klagomål som din ”hyresgäst” drar på sig. Tänk då även på att skriva ett avtal mellan dig och person som skall hyra din bostad.

Föreningens bostäder är numera energideklarerade.