Nyheter

Fastighetsexpeditionen stängd v.26-29

Nu när vår fastighetsskötare Rolf har semester så kommer fastighetsexpeditionen att vara stängd och under denna period så kommer inte heller telefonen på expeditionen att lyssnas av.
Självklart kan du ändå få hjälp eller boka tid med en fastighetsskötare under dessa veckor via www.riksbyggen.se eller Riksbyggens kundtjänstnummer 0771 – 860 860.

Förbud att förvara MC/moped i källare, cykelrum eller lägenhetsförråd

På grund av brandrisken så får inte motorcyklar eller mopeder etc. förvaras i källare, cykelrum eller i lägenhetsförråd.
För att förvara/reparera motorcyklar/mopeder i källare/cykelrum/lägenhetsförråd krävs det att lokalen är brandtekniskt avskilt från byggnaden i övrigt samt att lokalen har en egen ingång från det fria. Utrymmet ska även vara ventilerat direkt till det fria. De enda lokaler som är godkända för detta är de förråd (fd. soprum) som föreningen hyr ut via ”mitt Riksbyggen”.
Motorcyklar eller mopeder etc. som förvaras i källare/cykelrum/lägenhetsförråd behöver därmed flyttas så snart som möjligt.

Entréprojektet

Efter en hel del förseningar så är entréprojeket snart klart. Det mesta kommer att vara klart i början av juli, förutom driftsättningen av informationsskärmarna och porttelefon systemet. Detta är förhoppningsvis klart under augusti. Information om hur det fungerar, hur ni använder dem och utdelning av ytterligare två nyckelbrickor (taggar) kommer senare. Vi vill påminna er om att inte försöka justera dörrstängarna själva då det bara resulterar i att föreningen får extra kostnader eftersom entreprenören då får gå tillbaka och lägga extra tid på detta. Vi vill även be er att hålla entrédörrarna stängda. 

Grovsopcontainer

Föreningen har beställt två grovsopscontainrar vid lilla parkeringen på Klorvägen 4. Containrarna kommer att stå där mellan tisdagen den 30/6 och torsdag förmiddag den 2/7.
Passa på att rensa era förråd och det ni av ”misstag” ställt ner i källaren. Då det inte ingår i vår fastighetsskötares arbetsuppgifter att slänga skräp som står i källaren så får föreningen betala extra för detta, vilket i slutändan leder till höjda lägenhetsavgifter.
Ni får inte kasta el-skrot eller miljöfarligt avfall i containern. El-skrot och miljöfarligt avfall ska alltid lämnas in på kommunens återvinningscentral Sörmossen (i Bohus). På Sörmossens återvinningscentral behöver ni ett återvinningskort för att komma in på området. Ansökningsblanketter för ett ÅVC-kort hittar ni på Ale kommuns hemsida. ÅVC-kortet är gratis och ger er 10 fria besök per år.

Styrelsen önskar er alla en skön och avkopplande sommar!

Tags :
Share This :