Nyheter

Rensning av cykelskrot

För att få mer plats i våra cykelrum så kommer dessa att tömmas på trasiga cyklar som kan klassas som cykelskrot. Denna rensning kommer vår förvaltare Oskar Kardell på Riksbyggen att ansvara för då han är med på plats när detta genomförs.

Alla trasiga cyklar och skrotdelar kommer sedan till användning eftersom dessa skickas till Afrika där de repareras och sen kan användas på nytt.

Vid frågor, kontakta Oskar Kardell. Tfn: 031 – 704 55 25

Grovsopscontainer

Föreningen har beställt två grovsopscontainrar vid lilla parkeringen på Klorvägen 4. Containrarna kommer att stå där mellan tisdagen den 5/11 och torsdag förmiddag den 7/11.

Passa på att rensa era förråd, det ni av ”misstag” ställt ner i källaren och om ni har något som ska slängas från t.ex. barvagnsrummen.
Då det inte ingår i vår fastighetsskötares arbetsuppgifter att slänga skräp som står i källaren så får föreningen betala extra för detta, vilket i slutändan leder till höjda lägenhetsavgifter.

Ni får inte kasta el-skrot eller miljöfarligt avfall i containern.
El-skrot och miljöfarligt avfall ska alltid lämnas in på kommunens återvinningscentral Sörmossen. På Sörmossens återvinningscentral behöver ni ett återvinningskort för att komma in på området. Ansökningsblanketter för ett ÅVC-kort hittar ni på Ale kommuns hemsida. ÅVC-kortet är gratis och ger er 10 fria besök per år.

Glasinsammling – Alkalievägen 3

Efter önskemål från flera medlemmar har styrelsen beslutat att återinföra möjligheten att slänga glas på miljöstationen vid Alkalievägen 3.

Var uppmärksam på att sortera färgat och ofärgat glas i rätt behållare samt att lock och kapsyler ska sorteras som plast eller metall beroende på vad de består av.

/Styrelsen

Tags :
Share This :

Lämna ett svar